lauantai 6. heinäkuuta 2024

Tollaus metsästys -koulutuksessa

 Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on virallisena koelajina Tollingjakt prov. Sitä yritetään nyt saada tänne Suomeenkin ja Tolleri-yhdistys järjesti lajiin tutustumis/koulutustilaisuuden Eurassa 29.6. Pääsimme mukaan koirakoksi Jazin kanssa. Kyllä oli mukava päivä!  Ensin harjoiteltiin hiipimistä matalana pikku hiljaa suojaverkon taakse (koira vapaana). Sitten harjoiteltiin tollausheittoja pallodameilla. Välissä passiivisuusvaihe koiran odottaessa rauhallisesti. Taas heittoja. Sitten koira ohjattiin varovasti istumaan verkon viereen. Laukaus ja koiralle lupa noutaa vedestä saalis. Uusi laukaus ja toinen markkeerausheitto lampeen sekä nouto. Tämän jälkeen koira tekemään hakuruutua lammen viereen. 5 damia oi piilotettu niin, että 2 oli rantavedessä puskien alla ja muut metsässä. Jazi löysi kaikki :) Kyllähän tämä olisi oikein kiva koemuoto tänne meillekin saada.







8.6 Sain esittää Boogien Paimion näyttelyssä tuomari Tiina Illukalle. Boogie esiintyi kanssani todella mallikkaasti ja voitti avoimen luokan, jossa 4 urosta. Tiina Illukka piti Boogiesta kovin, mutta sanoi, ettei voi antaa SA:ta tällä kertaa, koska karva selästä nousi ylös. Sanoi, että tuo uudelleen näytille ja hoida turkki kauniiksi :) Siinä Viville ohje ja katsotaan syyskuussa mikten käy :) 
Alla linkki Facebookiin, jossa videot Boogien kauniista esiintymisestä

26.5 kävin myös Bellan kanssa ekassa virallisessa näyttelyssä pentuluokassa Pöytyällä. Hän sai KP:n ja oli siten ROP pentu hienolla arvostelulla. Tuomari Erja Nummi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti