sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Abby ja kani

Lauantaina starttasimme aamulla Abbyn ja Camillan kanssa kohti Ylänettä, jossa oli Auran Nuuskujen taipumuskoe. Abby siis vain mukana, sillä taipumuskokeeseen saa osallistua vasta 9kk täyttänyt koira.
Idea oli, että Camilla näkee mitä taipumuskokeessa tapahtuu. Hän siis ei ole koskaan ollut mukanani aikaisemmin. Abbylle olemme jo ampuneet haulikolla, mutta nyt oli ideana, että hän osaa olla rauhallisesti, eikä laukauksista huolimatta pääse itse noutamaan. Aluksi oli kyllä vähän innoissaan, mutta rauhoittui kohta ja makaili ihan kauniisti häkissään katsellen muiden koirien ja ihmisten tuloa ja menoa. Olimme paikalla koko aamupäiväryhmän ajan eli 9.00-12.30. Neljä noutajaa kahdeksasta pääsi jäljelle ja sai myös NOU1. Kokeessa ei ollut yhtään tolleria.
Meillä oli mukanamme sulatettu kani. Sellaista ei Abby ollutkaan nähnyt sitten pentulaatikon vaan olemme treenanneet vain variksilla ja lokilla. Nyt on tyttö jo sen ikäinen, että jaksaa sen kantaakkin.
Ajoimme muutaman kilometrin koepaikalta ja sitten kaarsimme mukavan näköiselle pienelle hiekkatielle. Siellä vedimme 2 lyhyehköä jälkeä Abbylle (eka 15m ja toka 20m). Hienosti osasi typy käyttää nenua ja molemmilla kerroilla pupu palautui Camillalle asti :)

Abby palauttaa kania. Ymmärsi jopa liikennemerkin, kielletty ajosuunta, ja palautti siis Camillalle :) Kuvattu kännykällä.

1 kommentti: