lauantai 29. lokakuuta 2022

Hurjan paljon kaikkea

 Nyt onkin tapahtunut paljon.

Viimeisetkin 2 K-poikaa on käynyt lonkka- ja kyynärkuvilla. Skidi ja Thor myöskin A/A ja 0/0!! Eli koko pentue parasta mahdollista. Olen niin onnellinen itseni ja poikien omistajien puolesta sekä tietysti isä-Kianon omistajan 💓 Hieno pentue kaikin puolin!

Tuosta K-pentueen Kobysta sainkin tänään juuri Tanskasta viestiä. Koby on suorittanut TBP kokeen, eli Tollerbruksprov, jonka Tanskan tolleriyhdistys järjesti. Mahtavaa!!! Ensikesänä kutsuukin sitten jo ylempien luokkien tollauskokeet :) Waterfox Red Navajo ja poikansa Dowas Dogs Amazing Happy palkitaan joulukuussa Kennelliiton sankarikoiran arvonimellä. Pojat opastivat omistajansa kadonneen ja etsityn muistisairaan miehen luokse. Henkilö oli jo pahasti alilämpöinen ja pojat pelastivat hänen henkensä viime hetkellä. Tämä tapahtui jo viime talvena, mutta koirat palkitaan nyt Koiramessuilla Voittaja-näyttelyn yhteydessä. Hienot pojat, joista omistaja Kirsi saa olla ylpeä! Kirsi on myös harrastanut Isä Namun kanssa aikoinaan raunioetsintää ja Namu on myös Jäljestysvalio, joten noista harrastuksista oli varmasti hyötyä. Koiralla nenä paikallaan :)

Namu ja Nappi

Meidän Aavalta poistettiin viikko sitten perjantaina 2 lohjennusta hammasta. Toiseen oli jo ehtinyt kehittyä juuritulehduskin. Vähän jännitti noin vanhan koiran nukutus, kun toimenpide oli pitkä kestoinen, mutta hyvin kaikki sujui. Mummeli on toipunut hienosti 💓 Onneksi ei ole aikaisemmin tarvinnut poistella hampaita.

Leikkausta seuraavana päivänä 22.10 sain ikävän viestin Itävallasta koskien Aavan siskoa Saanaa, Waterfox Aquasonet. Vain kuukausi ennen 13v syntymäpäivää oli Saana jouduttu lopettamaan 😢. Ikänsä terveenä ollut onneksi, mutta nyt sai yllättäen pahan kohtauksen ja muuta ei ollut tehtävissä. Ilmeisesti infarkti. Omistaja ei nähnyt aiheelliseksi tehdä avausta, kun kyseessä iäkäs koira. 
Nyt on siis Aava ainut elossa Aqua-pentueen viidestä koirasta 😔

Ruotsistakin on tullut kivoja uutisia :) Waterfox Juniperin pentueesta Rosennosens kennelissä jo 2/5 käynyt lonkkakuvilla. Molemmat saaneet A/A ja 0/0 !! Hienoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti